Ir noteikts, kāds ir mūsdienu automašīnu kalpošanas laiks

Bieži dzirdams viedoklis, ka agrāk automašīnas bija “ražotas, lai kalpotu ilgi”.

Šie vārdi pilnībā atspēko mūsdienu ražotāju centienus un inovācijas, kas iestrādātas mūsdienu transportlīdzekļos. Tomēr, vai tiešām automobiļu kalpošanas laiks ir īsāks? Izdevums Auto 24 sniedz atbildi uz šo jautājumu.

Kas ietekmē automašīnas kalpošanas laiku

Automašīnas resurss ir vidējais tās kalpošanas ilgums bez būtiskiem bojājumiem un ar funkcionalitātes saglabāšanu augstā līmenī. Robeža tiek sasniegta tad, kad transportlīdzekļa remonts un uzturēšana kļūst finansiāli neizdevīga.

Šis rādītājs var atšķirties atkarībā no modeļa un ražotāja. Resursu noteikšana sastāv no vairākiem faktoriem:

Transportlīdzekļa kvalitāte. Pēc ekspertu domām, ķīniešu, ukraiņu un krievu automašīnām, kas ir vecākas par desmit gadiem un kuru nobraukums jau pārsniedzis 100-150 tūkstošus kilometru, ir nepieciešama liela īpašnieka uzmanība. Tajā pašā laikā vācu vai japāņu ražotāju automašīnas “svaigas” saglabājas daudz ilgāk.

Lasi vēl: Kā uzglabāt sīpolus un ķiplokus: vienkārši padomi palīdzēs aizmirst par pelējumu un puvi

Auto konstrukcija. Jo vienkāršāk uzbūvēts automobilis, jo ilgāk tas kalpos, jo mazāk detaļu ir pakļautas bojājumiem. Bieži gadās, ka vienas markas ietvaros 8-10 gadus vecs budžeta modelis maksā tikpat vai pat dārgāk nekā tās pašas markas auto.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment